Nie wszyscy zastanawiają się nad tym jakie potrawy przygotować, aby wigilijny stół nie świecił pustkami. Dla wielu, prawdziwa wigilia to wielkie marzenie.
fot. Adam Strukowicz
Deptak przy ul. Bohaterów Września zmienił się piątkowego popołudnia w wielki wigilijny stół. Świąteczny posiłek mógł otrzymać każdy potrzebujący pomocy lub bez dachu nad głową. Wydano 3 tys. pierogów, 200 litrów barszczu i kilkadziesiąt kilogramów kapusty z grochem i grzybami. Wszystko rozeszło się w błyskawicznym tempie!
Nie wszyscy zastanawiają się nad tym jakie potrawy przygotować, aby wigilijny stół nie świecił pustkami. Dla wielu, prawdziwa wigilia to wielkie marzenie.
fot. Adam Strukowicz
Właśnie dla tych osób świnoujscy restauratorzy przygotowali na miejską wigilię dla potrzebujących blisko 3 tys. pierogów, 200 litrów barszczu i kilkadziesiąt kilogramów kapusty z grochem i grzybami.
fot. Adam Strukowicz
Każdy mógł zabrać ciepłe danie do domu w styropianowym pojemniku. Niektórzy zjedli posiłek już na miejscu.