Chleb jest poddawany działaniu mikrofal, niszczących zarodniki pleśni, które powodują problem. Ta technika mogłaby zmniejszyć ilość marnowanego chleba. Tylko w Wielkiej Brytanii wyrzuca się jedną trzecią zakupionych bochenków.
Znalazłoby to również zastosowanie przy innych produktach żywnościowych - jak mięso, owoce i warzywa.
mirek
Wpis został usunięty ze względu na złamanie prawa lub regulaminu serwisu przez użytkownika/Admin
hahaah smacznego! chleb dla idiotów nowej ery! zapytajcie babci co to jest chleb bo wiekszosc z was nigdy takiego nie widziala!!
Nie pleśnieje przez 2 -ce tylko nie będzie nadawał się do jedzenia. Prawdziwy wiejski chleb pieczony w piecu opalanym węglem drzewnym w koszyczkach z słomy na naturalnym zakwasie. ..Ten smak i zapach do dziś się śni. Suchy był lepszy jak obecny z szynką nafaszerowaną fosforanami Takiego chleba nie umieją robić. Kilkanaście lat temu w Troszynie był dobry chleb ale jak zmarł stary piekarz to skończył się dobry chleb.
SAMA CHEMIA W TYM CHLEBKU
Gość Piątek [07.12.2012, 11:52] ale Ty jesteś geniusz, przecież w wielu sklepach jest różny chleb, przywożony z różnych miast, i wiesz u mnie chleb nie pleśnieje i nie twardnieje bo zjada się go na bieżąco, a Ty widocznie jesteś nie gospodarny skoro Ci zalega.
"technikę opracowała amerykańska firma..." dziękuję -postoję!! za 50 lat ujawnią co jeszcze" cudowne" mikrofale niszczą z przeciętnym zjadaczem chleba włącznie!
prawda chleb chlebowi nie równy
Muszę Wam powiedzieć, że w Świnoujściu jest najgorszy chleb jaki jadłem w Polsce, a nawet w europie, pleśnieje po 2-3 dniach, normalnych chleb powinien się robić twardy, a nie tak jak tutaj, dlatego się nie dziwię ludziom, którzy tak jak ja, przyjeżdżając tutaj przywożą chleb ze sobą, bo tego tutaj nie da się jeść,
Ruch nie jest podstawą wszystkiego. Ludzie grubi nie utyli, bo mieli za mało ruchu, tylko mają mało ruchu, bo są grubi i ruch ich bardzo męczy. Cwałujący przez lasek grubas, tylko zniszczy sobie stawy i więzadła, obciąży już i tak obciążone serce, ale bez zmiany diety nie schudnie. Za to zmieniając dietę na białkową, schudnie bez ćwiczeń fizycznych. I tyle. Ruch i ograniczanie jedzenia to teorie sprzed półwiecza.
Jedynym naturalnym i nietrujacym składnikiem takiego chleba bedą mysie bobki.
pewnie amerykanie wzięli przepis staropolski z lat 30tych
do Gość • Środa [05.12.2012, 13:26] • [IP: 92.42.116.***] Jeść można wszystko nawet i gluten w czystej postaci. Najważniejsza jest różnorodność składników ich świeżość, naturalność i umiarkowanie w jedzeniu. A podstawą tego wszystkiego jest RUCH. Bez tego to nawet na samych warzywach człowiek utyje.
Ludzie, odstawcie wyroby mączne całkowicie. Gluten w nich zawarty jest jedną z głównych przyczyn waszych grubych brzuszków i dupeczek. Nie jedzcie chleba i ciasta wcale a będziecie o wiele zdrowsi.
chlebek z tarcicy
do Gość • Wtorek [04.12.2012, 09:47] • [IP: 62.69.255.**] Zapomniałeś dodać acesulfam K, aspartam
Ta pleśń będzie przeskakiwać z chleba na ludzi, i zacznie się proces gnilny w człowiekach.
Skład tego chleba: woda, sól, fosetyl glinu, genamidon, prochloraz, spiroksamina, tebukonazol, glutaminian sodu, mączka chleba świętojańskiego, guma guar, przecier z czarnej rzepy, aromat chleba identyczny z naturalnym. Może zawierać śladowe ilości mleka i orzechów. Smacznego.
Tylko czy zbadali jaki to będzie miało wpływ na zdrowie?