POGODA

Reklama


Wydarzenia

iswinoujscie.pl • Środa [31.05.2017, 21:34:52] • Polska

Dzień Dziecka w zaskakującym, kulinarnym stylu – tylko z marką

 Dzień Dziecka w zaskakującym, kulinarnym stylu – tylko z marką

fot. Organizator

Dzień Dziecka zbliża się wielkimi krokami. Jeśli jeszcze nie wiesz, jak w tym dniu zorganizować czas swoim pociechom, z pomocą przychodzi marka WINIARY. Skorzystaj z pomysłów i odkryj sprawdzone przepisy na pyszne przekąski i desery, które sprawdzą się podczas pikniku, czy przyjęcia w ogrodzie. Zaskocz najmłodszych w ich wyjątkowym dniu… kulinarnie! Wspólne gotowanie to wspaniała okazja do spędzenia razem czasu, szczególnie, że nasze pociechy chętnie angażują się w przyrządzanie posiłków do spożycia na świeżym powietrzu!

Budyń do ciast i kremów o smaku śmietankowym WINIARY – idealnie sprawdzi się jako składnik kremów, nadając im odpowiednią, kremową konsystencję. Można używać go także podczas przygotowywania wypieków.
Galaretka Przezroczysta o smaku winogronowym WINIARY – jej wyjątkowy winogronowy smak, a także oryginalna, przezroczysta forma z łatwością odmieni ulubione desery. Można używać jej zarówno jako dodatku do ciast, ale także podawać w formie samodzielnego deseru w towarzystwie ulubionych owoców. Efekt za każdym razem pysznie zaskoczy – nie tylko wyglądem, ale i smakiem.
Majonez Delikatny WINIARY - to doskonały dodatek do świeżych warzyw i wiosennych sałatek. Majonez nie dominuje nad warzywami, ale podkreśla ich unikalne walory smakowe. Delikatna, kremowa konsystencja łączy składniki w smaczną całość.

Cukier wanilinowy WINIARY - idealnie nadaje się jako dodatek do ciast i deserów, nadając im wyjątkowy smak i aromat. Doskonały do kruchego ciasta zarówno jako składnik, jak i dekoracja, nadaje charakteru serowym nadzieniom do naleśników i pierogów, a także podkreśla smak sernika i prażonych orzechów

Sugerowana cena detaliczna produktów:
Budyń do ciast i kremów o smaku śmietankowym WINIARY, ok. 1,29 zł
Galaretka Przezroczysta o smaku winogronowym WINIARY, ok. 1,59 zł
Majonez Delikatny WINIARY o pojemności 250 ml – ok. 3,80 zł
Cukier wanilinowy WINIARY – ok. 0,85 zł

Gotowanie z dziećmi może być super zabawą! Wspólne przygotowywanie przekąsek na przyjęcie to świetna okazja, by nauczyć je także pożytecznych umiejętności. Proponujemy razem przygotować kolorowe, wiosenne kanapki na ciepło, które położysz na grillu lub podpieczesz w opiekaczu. Wystarczy, że pozwolisz najmłodszym wybrać ulubione składniki, szczególnie polecamy warzywa – pomidor, sałatę, szczypiorek i paprykę. Dodatek w postaci Majonezu Delikatnego WINIARY idealnie wzbogaci smak tej przekąski, a dzieci będą zachwycone.

Słodka chwila!

Organizując przyjęcie dla naszych pociech, musimy zadbać także o przygotowanie dla nich czegoś słodkiego. W tym roku, z okazji Dnia Dziecka proponujemy przygotowanie ciasta kokosowego bez pieczenia. Ten słodki, prosty i szybki w wykonaniu deser najlepiej smakuje schłodzony, a dzieci z pewnością nie będą mogły się oprzeć pokusie zjedzenia więcej niż jednego kawałka.

Składniki:

Budyń do ciast i kremów o smaku śmietankowym WINIARY
Krakersy (3 opakowania)
Masło (kostka)
Cukier (szklanka)
Mleko (1 litr)
Wiórki kokosowe (300 g)
Mąka tortowa (5 łyżek)
Cukier wanilinowy WINIARY


Przygotowanie:

Przygotowania zaczynamy od zagotowania 2 szklanek mleka z cukrem i cukrem wanilinowym. Pozostałe mleko mieszamy z budyniem i mąką tortową, by uzyskać jednolitą masę, a następnie powoli, by nie powstały grudki, wlewamy do mleka zagotowanego z cukrem, mieszamy i zagotowujemy jak budyń. Po ostudzeniu masy dodajemy masło i 250 g wiórków – całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy bez grudek. Następnie układamy pojedyncze warstwy krakersów w blasze na papierze pergaminowym, każdą przekładając masą tak, aby masa kończyła przekładanie. Całość posypujemy pozostałymi wiórkami. Ciasto kokosowe bez pieczenia najlepiej będzie smakować po włożeniu do lodówki na co najmniej 4 godziny.

Wystarczy tylko chwila, aby przygotować niezwykle zaskakujący deser

Organizując przyjęcie z okazji Dnia Dziecka nie możemy zapomnieć o pysznych deserach, za którymi dzieciaki wręcz przepadają! Wybierając Galaretkę przezroczystą WINIARY podbijesz serca najmłodszych nie tylko zaskakującym wyglądem deseru, ale także jej winogronowym smakiem. Polecamy przygotować mini galaretki przezroczyste ze świeżymi owocami. Niesamowity efekt gwarantowany!


Składniki:

Galaretka przezroczysta o smaku winogronowym WINIARY (1 opakowanie)
Truskawki (10 szt.)
Maliny (100 g)
Borówki amerykańskie (100 g)
Woda (0,5 l)

Przygotowanie:

Galaretkę Przezroczystą rozpuszczamy w 0,5 l gorącej wody i odstawiamy do przestudzenia. Połowę umytych i osuszonych owoców układamy w foremkach, zalewamy połową galaretki i odstawiamy do stężenia. Resztę galaretki pozostawiamy w temperaturze pokojowej. Gdy galaretka w lodówce lekko stężeje, dokładamy resztę owoców i zalewamy pozostałą połową galaretki, a następnie ponownie wkładamy do lodówki. Przed podaniem wstawiamy foremki na kilka sekund do naczynia z gorącą wodą – gdy galaretki zaczną odchodzić od brzegów, odwracamy foremki i wyjmujemy galaretki na talerz. Gotowe!

Po więcej propozycji na pyszne przekąski dla dzieci i zaskakujące desery zapraszamy na www.winiary.pl

Klaudia Komsta


komentarzy: 0, skomentuj, drukuj, udostępnij

Twoim Zdaniem

Dodaj Komentarz

Dodając komentarz akceptujesz
Regulamin oraz Politykę prywatności.

Zauważyłeś błąd lub komentarz niezgodny z regulaminem?
 
■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344
■ Awaria sieci wodociągowej usunięta. Ciśnienie w sieci wraca do normy. Zakład Wodociągów i Kanalizacji w Świnoujściu poinformował o zakończeniu prac związanych z usuwaniem awarii sieci wodociągowej. Prace naprawcze zostały zakończone dziś o godzinie 11:40. Jednocześnie przeprowadzono płukanie sieci wodociągowej przy ujęciu wody SUW „Granica” ■🚔 Zachodniopomorskie: 9 wypadków, 3 ofiary śmiertelne, 48 pijanych kierowców w długi weekend – wzrost tragicznych statystyk! W porównaniu do roku poprzedniego (2024) nastąpił znaczący wzrost wypadków ( 80%), ofiar śmiertelnych ( 200%), rannych (50%), nietrzeźwych kierujących (15%) ■ ⚠️ Uwaga! Dziś (23.06) od godz. 16:00 do 23:00 w całym woj. zachodniopomorskim możliwe burze z gradem, intensywny deszcz (do 30 mm), silny wiatr (do 90 km/h). Zachowaj ostrożność! ■ Ruch między węzłami Świnoujście Łunowo i Międzyzdroje został przekierowany na nową S3. Ruch odbywa się na tym odcinku z zawężeniem do jednego pasa w każdą stronę. Częściowo uruchomiony został węzeł Międzyzdroje, nie ma już tymczasowego ronda i ruch jest płynniejszy. To kolejny etap udrażniania przejazdu nową S3 ■ W dniu 18 czerwca o godz. 11.00 w Auli SP1 przy Narutowicza 10 odbywa się gala finałowa Miejskiego Konkursu Fotograficznego na 80- lecie SP1. ■ Joanna Agatowska uzyskała absolutorium z tytułu wykonania budżetu miasta za rok 2024 ■ Po rozpatrzeniu raportu o stanie gminy miasto Świnoujście Prezydent Joanna Agatowska uzyskała votum zaufania od Rady Miasta ■ Pełna przejezdność drogi S3 przed wakacjami jest zagrożona, wykonawcy apelują do Premiera ■ Ryszard Grobelny; "bardzo niepokojącym zjawiskiem, także w Świnoujściu, jest stale spadający przyrost naturalny" ■ Nową formułę prezentacji raportu o stanie miasta omówił specjalny gość sesji - Ryszard grobelny. Raport dostępny jest w formie strony internetowej ■ Z powodu awarii jednego z promów typu „Bielik” obsługujących przeprawę „Warszów” pomiędzy wyspami Uznam i Wolin, kursowanie promów odbywa się obecnie w trybie nieregularnym. Zarząd Dróg Miejskich i Żeglugi informuje, że zespół techniczny pracuje nad jak najszybszym usunięciem usterki i przywróceniem promu do eksploatacji. Do czasu zakończenia naprawy pasażerów obsługuje wyłącznie jeden prom typu „Karsibór”. Oznacza to, że czas oczekiwania na przeprawę może się wydłużyć, szczególnie w godzinach szczytu ■ Podczas Dnia Dziecka w parku Zdrojowym trwała zbiórka na leczenie Adasia Orlika. Wolontariusze zebrali 9.308,37 zł, 176,97 euro, 2 korony czeskie i żeton do wózka ■ Byli pracownicy „Odry” spotkają się 28 czerwca o godz. 16:00 w Forcie Anioła – to coroczna okazja, by powrócić wspomnieniami do czasów, gdy zakład zatrudniał tysiące osób i tętnił życiem. W przeddzień Dnia Rybaka będzie czas na rozmowy, uśmiechy i integrację przy grillu ■