POGODA

Reklama


Wydarzenia

iswinoujscie.pl • Poniedzia³ek [25.09.2017, 07:33:18] • Polska

S³oikowa sa³atka z sosem jogurtowo-majonezowym Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy!

S³oikowa sa³atka z sosem jogurtowo-majonezowym Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy!

fot. Organizator

Kolorowa sa³atka w efektownym s³oiku to idealne rozwi±zanie dla ka¿dego. Estetyczna i praktyczna sprawdzi siê jako zdrowy lunch do pracy, drugie ¶niadanie do szko³y czy przek±ska w ci±gu dnia. Co najwa¿niejsze – smaczn± i po¿ywn± sa³atkê mo¿emy skomponowaæ w pe³ni wed³ug w³asnych upodobañ smakowych, bazuj±c na ulubionych warzywach i dodatkach. Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Sk³adniki:
- Jogurt naturalny od OSM Pi±tnica 4 ³y¿ki
- majonez 1 ³y¿ka
- sól, pieprz, cukier do smaku

Ulubione warzywa i dodatki typu:
- fasolka czerwona konserwowa
- grillowany filet z kurczaka pokrojony w kostkê
- pomidorki koktajlowe
- pomidory suszone pokrojone w paseczki
- rukola
- roszponka
- cebula czerwona pokrojona w pó³kr±¿ki
- papryka ¶wie¿a pokrojona w paseczki
- marchewka pokrojona w cieniutkie s³upki
- dynia ¶wie¿a pokrojona w cieniutkie s³upki Itp.

Wykonanie:

Po³±czyæ jogurt naturalny z majonezem i dodaæ przyprawy. Wszystko dok³adnie wymieszaæ.

W s³oiku o pojemno¶ci ok. 650 ml uk³adaæ warstwami wszystkie sk³adniki, zaczynaj±c najpierw od sosu. Nastêpnie uk³adaæ te, które nie ch³on± wilgoci np. fasolka, kurczak, marchew, dynia, pomidorki, sa³aty itp.

Smacznego!

Dominika Szalek
Specjalista ds. PR


komentarzy: 0, skomentuj, drukuj, udostêpnij

Twoim Zdaniem

Dodaj Komentarz

Dodaj±c komentarz akceptujesz
Regulamin oraz Politykê prywatno¶ci.

Zauwa¿y³e¶ b³±d lub komentarz niezgodny z regulaminem?
 
■ Wiesz o czym¶ o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wy¶lij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czym¶ o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wy¶lij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czym¶ o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wy¶lij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czym¶ o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wy¶lij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czym¶ o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wy¶lij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czym¶ o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wy¶lij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czym¶ o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wy¶lij mms na numer 602 657 344
■ Ruch miêdzy wêz³ami ¦winouj¶cie £unowo i Miêdzyzdroje zosta³ przekierowany na now± S3. Ruch odbywa siê na tym odcinku z zawê¿eniem do jednego pasa w ka¿d± stronê. Czê¶ciowo uruchomiony zosta³ wêze³ Miêdzyzdroje, nie ma ju¿ tymczasowego ronda i ruch jest p³ynniejszy. To kolejny etap udra¿niania przejazdu now± S3 ■ W dniu 18 czerwca o godz. 11.00 w Auli SP1 przy Narutowicza 10 odbywa siê gala fina³owa Miejskiego Konkursu Fotograficznego na 80- lecie SP1. ■ Joanna Agatowska uzyska³a absolutorium z tytu³u wykonania bud¿etu miasta za rok 2024 ■ Po rozpatrzeniu raportu o stanie gminy miasto ¦winouj¶cie Prezydent Joanna Agatowska uzyska³a votum zaufania od Rady Miasta ■ Pe³na przejezdno¶æ drogi S3 przed wakacjami jest zagro¿ona, wykonawcy apeluj± do Premiera ■ Ryszard Grobelny; "bardzo niepokoj±cym zjawiskiem, tak¿e w ¦winouj¶ciu, jest stale spadaj±cy przyrost naturalny" ■ Now± formu³ê prezentacji raportu o stanie miasta omówi³ specjalny go¶æ sesji - Ryszard grobelny. Raport dostêpny jest w formie strony internetowej ■ Z powodu awarii jednego z promów typu „Bielik” obs³uguj±cych przeprawê „Warszów” pomiêdzy wyspami Uznam i Wolin, kursowanie promów odbywa siê obecnie w trybie nieregularnym. Zarz±d Dróg Miejskich i ¯eglugi informuje, ¿e zespó³ techniczny pracuje nad jak najszybszym usuniêciem usterki i przywróceniem promu do eksploatacji. Do czasu zakoñczenia naprawy pasa¿erów obs³uguje wy³±cznie jeden prom typu „Karsibór”. Oznacza to, ¿e czas oczekiwania na przeprawê mo¿e siê wyd³u¿yæ, szczególnie w godzinach szczytu ■ Podczas Dnia Dziecka w parku Zdrojowym trwa³a zbiórka na leczenie Adasia Orlika. Wolontariusze zebrali 9.308,37 z³, 176,97 euro, 2 korony czeskie i ¿eton do wózka ■ Byli pracownicy „Odry” spotkaj± siê 28 czerwca o godz. 16:00 w Forcie Anio³a – to coroczna okazja, by powróciæ wspomnieniami do czasów, gdy zak³ad zatrudnia³ tysi±ce osób i têtni³ ¿yciem. W przeddzieñ Dnia Rybaka bêdzie czas na rozmowy, u¶miechy i integracjê przy grillu ■