Składniki:
    • 1 saszetka ryżu mieszanki ryżu Dzikiego&Parboiled (np. marki Britta)
    • 100g wędzonego łososia
    • 1 cebulka dymka posiekana wraz ze szczypiorkiem
    • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    • 1 awokado pokrojone w plastry
    • 10 szt. pomidorków koktajlowych pokrojonych w ćwiartki
    • sól i pieprz
    • starta skórka i sok z 1/2 cytryny
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
Metoda:
    1. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
    2. Ugotowany ryż mieszamy z cebulką, awokado, pietruszką, sokiem z cytryny, przyprawami i oliwą.
    3. Wymieszaną sałatkę wykładamy na talerz i na niej układamy plastry łososia. Całość oprószamy skórką z cytryny.
Smacznego!





							



							


