POGODA

Reklama


Wydarzenia

iswinoujscie.pl • Środa [20.06.2018, 08:26:18] • Polska

Przepis na bezglutenowy aromatyczny chleb trzy ziarna – pyszny, chrupiący chleb prosto z twojego piekarnika

Przepis na bezglutenowy aromatyczny chleb trzy ziarna – pyszny, chrupiący chleb prosto z twojego piekarnika

fot. Organizator

Dla wszystkich, którzy cenią sobie domowe wypieki zarówno te słodkie jak i wytrawne, przedstawiamy prosty przepis na pyszny, niezwykle aromatyczny chleb bez glutenu, wzbogacony ziarnami. Smaczny chleb z chrupiąca skórką z pewnością zasmakuje nie tylko osobom na diecie bezglutenowej, ale także miłośnikom tradycyjnych wypieków.

Składniki
40 g nasion słonecznika
25 g sezamu
25 g siemię lniane
430 g 3 PAULY Lekka mieszanka mąki
30 g świeżych drożdży lub 1 opakowanie suchych drożdży (bezglutenowe)
2 łyżki oleju
1 łyżka cukru
350 ml letniej wody
1 łyżeczka soli
Do malowania: olej
Blaszka do pieczenia: podłużna (około 21 cm długości)

Przygotowanie:
1. Delikatnie wymieszaj drożdże z cukrem i letnią wodą i pozostaw, aż do powstania bąbelków.
2. Wymieszaj mąkę z solą i olejem. Powoli dodaj wyrobione drożdże, nasiona słonecznika, nasiona sezamu i nasiona lnu. Wymieszaj wszystko bardzo dokładnie i wyrabiaj aż powstanie gładkie ciasto, najlepiej za pomocą miksera z końcówką haczyk do ciasta (około 10 minut).
3. Przykryj ciasto wilgotną szmatką i pozostaw w ciepłym miejscu na 15 minut.
4. Po czasie leżakowania ponownie krótko zagnieć ciasto i umieść w natłuszczonej formie w kształcie podłużnej blaszki. Gładką szpatułką zwilż powierzchnię ciasta i odstaw pod przykryciem na kolejne 30 minut.
5. Rozgrzej piekarnik do 200 ° C.
6. Posmaruj powierzchnię olejem, piecz w rozgrzanym piekarniku przez około 50 minut.
Porada:
Można użyć innych nasion. Nasiona dyni, maku lub orzechów itp.

Gotowe! Smacznego! 3pauly.de


komentarzy: 0, skomentuj, drukuj, udostępnij

Twoim Zdaniem

Dodaj Komentarz

Dodając komentarz akceptujesz
Regulamin oraz Politykę prywatności.

Zauważyłeś błąd lub komentarz niezgodny z regulaminem?
 
■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344
■ Zabierzmy dowód lub paszport. Od poniedziałku 7 lipca na granicy z Niemcami będą obowiązywały czasowe kontrole. W województwie zachodniopomorskim funkcjonariusze Straży Granicznej wspierani przez żołnierzy Wojsk Obrony Terytorialnej i Żandarmerię Wojskową będą prowadzić kontrole na 19 przejściach granicznych. Zmiany w zasadach ruchu granicznego przybliżyli podczas dzisiejszej konferencji prasowej w Szczecinie wojewoda zachodniopomorski Adam Rudawski wraz z zastępcą komendanta Morskiego Oddziału Straży Granicznej kmdr SG Wojciechem Heninborchem. - Kontrole będą miały charakter selektywny - funkcjonariusz Straży Granicznej zdecyduje jaki samochód, czy osobę należy poddać kontroli. Pamiętajmy, że celem jest niedopuszczenie do przypadków nielegalnego przekraczania naszej zachodniej granicy w stronę Polski. Dlatego kontrole mają być prowadzone tak, by w jak najmniejszym stopniu wpływać na przekraczanie granicy przez naszych mieszkańców, z których wielu pracuje po stronie niemieckiej oraz turystów odwiedzających nasz region – mówi wojewoda Adam Rudawski. Czasowe kontrole graniczne zostały wprowadzone na 30 dni, z możliwością ich przedłużenia ■