POGODA

Reklama


Wydarzenia

iswinoujscie.pl • Niedziela [14.03.2021, 10:21:45] • Polska

Wegetariański gulasz z kaszą gryczaną białą

Wegetariański gulasz z kaszą gryczaną białą

fot. Organizator

Przepis na aromatyczny i bezmięsny gulasz, przygotowany na bazie papryki, ziemniaków, pomidorów i cebuli. Podawany z kaszą gryczaną białą, będzie doskonałym daniem obiadowym.

Składniki:
• 2 saszetki białej kaszy gryczanej (np. marki Halina)
• 1 cebula pokrojona w kostkę
• 1 marchewka pokrojona w dużą kostkę
• 1 papryka zielona pokrojona w dużą kostkę
• 1 papryka czerwona pokrojona w dużą kostkę
• 3 średnie ziemniaki pokrojone w dużą kostkę
• 2 pomidory pokrojone w kostkę
• 1 szklanka bulionu warzywnego lub wody
• 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
• 1 szklanka przecieru pomidorowego
• 1 łyżka wędzonej papryki w proszku
• 1 łyżka słodkiej papryki w proszku
• 1 łyżeczka kuminu
• 1 łyżeczka majeranku
• 100ml mleczka kokosowego
• Sól i pieprz

Przygotowanie:
1. Cebulę podsmażyć na oleju, dodać marchewkę, papryki i ziemniaki i smażyć przez 2 minuty.
2. Dodać przyprawy oraz pomidory i całość smażyć jeszcze przez chwilę.
3. Podlać wodą(bulionem) i przecierem, doprawić solą i gotować aż ziemniaki będą miękkie.
4. Na koniec dodać mleczko kokosowe.
5. Podawać z ugotowaną kaszą gryczaną.

Łukasz Nocuń
PR & Content Marketing Specialist


komentarzy: 1, skomentuj, drukuj, udostępnij

Twoim Zdaniem

Dodaj Komentarz

Dodając komentarz akceptujesz
Regulamin oraz Politykę prywatności.

Zauważyłeś błąd lub komentarz niezgodny z regulaminem?
 
Oglądasz 1-1 z 1

Gość • Niedziela [14.03.2021, 13:25:05] • [IP: 95.90.245.**]

Dziękuje za przepis bardzo smakowało (proszę o inne przepisy)

Oglądasz 1-1 z 1
■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344
■ W dniu 18 czerwca o godz. 11.00 w Auli SP1 przy Narutowicza 10 odbywa się gala finałowa Miejskiego Konkursu Fotograficznego na 80- lecie SP1. ■ Joanna Agatowska uzyskała absolutorium z tytułu wykonania budżetu miasta za rok 2024 ■ Po rozpatrzeniu raportu o stanie gminy miasto Świnoujście Prezydent Joanna Agatowska uzyskała votum zaufania od Rady Miasta ■ Pełna przejezdność drogi S3 przed wakacjami jest zagrożona, wykonawcy apelują do Premiera ■ Ryszard Grobelny; "bardzo niepokojącym zjawiskiem, także w Świnoujściu, jest stale spadający przyrost naturalny" ■ Nową formułę prezentacji raportu o stanie miasta omówił specjalny gość sesji - Ryszard grobelny. Raport dostępny jest w formie strony internetowej ■ Z powodu awarii jednego z promów typu „Bielik” obsługujących przeprawę „Warszów” pomiędzy wyspami Uznam i Wolin, kursowanie promów odbywa się obecnie w trybie nieregularnym. Zarząd Dróg Miejskich i Żeglugi informuje, że zespół techniczny pracuje nad jak najszybszym usunięciem usterki i przywróceniem promu do eksploatacji. Do czasu zakończenia naprawy pasażerów obsługuje wyłącznie jeden prom typu „Karsibór”. Oznacza to, że czas oczekiwania na przeprawę może się wydłużyć, szczególnie w godzinach szczytu ■ Podczas Dnia Dziecka w parku Zdrojowym trwała zbiórka na leczenie Adasia Orlika. Wolontariusze zebrali 9.308,37 zł, 176,97 euro, 2 korony czeskie i żeton do wózka ■ Byli pracownicy „Odry” spotkają się 28 czerwca o godz. 16:00 w Forcie Anioła – to coroczna okazja, by powrócić wspomnieniami do czasów, gdy zakład zatrudniał tysiące osób i tętnił życiem. W przeddzień Dnia Rybaka będzie czas na rozmowy, uśmiechy i integrację przy grillu ■