POGODA

Reklama


Wydarzenia

iswinoujscie.pl • Środa [01.06.2022, 16:17:50] • Polska

Przepis kulinarny Lunchbox z ryżem, kurczakiem i warzywami

Przepis kulinarny Lunchbox z ryżem, kurczakiem i warzywami

fot. Organizator

Zdrowy i szybki w przygotowaniu lunch, który zabierzemy bez trudu do torby to idealny pomysł na posiłek w pracy. Dodatek warzyw sprawi, że całość będzie pełnowartościowym daniem, które pozwoli z energią podejść do kolejnych wyzwań. A jako lunchbox niech posłuży ekologiczny słoik. Smacznego!

Składniki:
• 100g ryżu białego długoziarnistego (np. Britta)
• 1 pojedyncza pierś kurczaka pokrojona w kostkę
• 1/2 małego ogórka pokrojonego w kostkę
• 1/4 papryki czerwonej pokrojonej w kostkę
• 1/4 czerwonej cebuli pokrojonej w pióra
• 1/4 awokado pokrojonego w plastry
• Mała garść mieszanki sałat
• 4 sztuki groszku cukrowego
• 2 łyżki jogurtu
• 1 łyżka soku z cytryny

Metoda:
1. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Kurczaka smażymy na oleju aż się zarumieni. Doprawiamy solą i pieprzem.
3. Groszek cukrowy obsmażamy na oleju przez minutę.
4. Jogurt mieszamy z sokiem z cytryny i ogórkiem. Doprawiamy do smaku solą.
5. W naczyniu układamy warstwę ryżu, kurczaka sałaty, ogórka, cebuli, papryki, awokado i groszku.
6. Podajemy z wcześniej przygotowanym sosem jogurtowym 

Smacznego!

Łukasz Nocuń
PR & Content Marketing Manager


komentarzy: 0, skomentuj, drukuj, udostępnij

Twoim Zdaniem

Dodaj Komentarz

Dodając komentarz akceptujesz
Regulamin oraz Politykę prywatności.

Zauważyłeś błąd lub komentarz niezgodny z regulaminem?
 
■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344
■ Ruch między węzłami Świnoujście Łunowo i Międzyzdroje został przekierowany na nową S3. Ruch odbywa się na tym odcinku z zawężeniem do jednego pasa w każdą stronę. Częściowo uruchomiony został węzeł Międzyzdroje, nie ma już tymczasowego ronda i ruch jest płynniejszy. To kolejny etap udrażniania przejazdu nową S3 ■ W dniu 18 czerwca o godz. 11.00 w Auli SP1 przy Narutowicza 10 odbywa się gala finałowa Miejskiego Konkursu Fotograficznego na 80- lecie SP1. ■ Joanna Agatowska uzyskała absolutorium z tytułu wykonania budżetu miasta za rok 2024 ■ Po rozpatrzeniu raportu o stanie gminy miasto Świnoujście Prezydent Joanna Agatowska uzyskała votum zaufania od Rady Miasta ■ Pełna przejezdność drogi S3 przed wakacjami jest zagrożona, wykonawcy apelują do Premiera ■ Ryszard Grobelny; "bardzo niepokojącym zjawiskiem, także w Świnoujściu, jest stale spadający przyrost naturalny" ■ Nową formułę prezentacji raportu o stanie miasta omówił specjalny gość sesji - Ryszard grobelny. Raport dostępny jest w formie strony internetowej ■ Z powodu awarii jednego z promów typu „Bielik” obsługujących przeprawę „Warszów” pomiędzy wyspami Uznam i Wolin, kursowanie promów odbywa się obecnie w trybie nieregularnym. Zarząd Dróg Miejskich i Żeglugi informuje, że zespół techniczny pracuje nad jak najszybszym usunięciem usterki i przywróceniem promu do eksploatacji. Do czasu zakończenia naprawy pasażerów obsługuje wyłącznie jeden prom typu „Karsibór”. Oznacza to, że czas oczekiwania na przeprawę może się wydłużyć, szczególnie w godzinach szczytu ■ Podczas Dnia Dziecka w parku Zdrojowym trwała zbiórka na leczenie Adasia Orlika. Wolontariusze zebrali 9.308,37 zł, 176,97 euro, 2 korony czeskie i żeton do wózka ■ Byli pracownicy „Odry” spotkają się 28 czerwca o godz. 16:00 w Forcie Anioła – to coroczna okazja, by powrócić wspomnieniami do czasów, gdy zakład zatrudniał tysiące osób i tętnił życiem. W przeddzień Dnia Rybaka będzie czas na rozmowy, uśmiechy i integrację przy grillu ■