POGODA

Reklama


Wydarzenia

iswinoujscie.pl • Środa [15.06.2022, 23:29:19] • Polska

Orientalne szaszłyki z warzywami

Orientalne szaszłyki z warzywami

fot. Organizator

Sezon grillowy rozpoczął się na dobre! W poszukiwaniu pomysłów na oryginalne potrawy, które przygotujecie na ruszcie warto zwrócić uwagę na orientalne smaki! Dostępne na rynku mięsa w gotowej marynacie pozwolą na błyskawiczne przygotowanie smakowitych dań, np. szaszłyków z warzywami, które zachwycą wszystkich domowników i gości zgromadzonych podczas grillowej uczty. Smacznego!

Składniki:
- 500 g mięso na szaszłyki w marynacie orientalnej (np. marki Pekpol)
- papryka czerwona (może być ostra)
- papryka zielona
- pieczarki
Sałatka:
- ulubiona sałata (np. masłowa)
- pomidorki koktajlowe
- papryka
- ser typu feta
- oliwki
- sól i pieprz

Przygotowanie:
1. Warzywa dobrze umyć, a pieczarki obrać ze skóry. Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie.
2. Paprykę czerwoną i zielona pokroić w dużą kostkę, pieczarki w ćwiartki lub grube plastry
3. Na namoczone patyczki nakładać na przemian warzywa i mięso
4. Gotowe szaszłyki piec na grillu aż mięso będzie miękkie lub w piekarniku w temperaturze 220 stopni (około 20-30 minut)
5. Przygotować sałatkę – pokroić wszystkie warzywa w mniejsze części, wymieszać, przyprawić solą oraz pieprzem i dodać ser
6. Szaszłyki podawać z wyrazistymi sosami, np. słodko-kwaśnym lub sweet chili

Łukasz Nocuń
PR & Content Marketing Manager


komentarzy: 0, skomentuj, drukuj, udostępnij

Twoim Zdaniem

Dodaj Komentarz

Dodając komentarz akceptujesz
Regulamin oraz Politykę prywatności.

Zauważyłeś błąd lub komentarz niezgodny z regulaminem?
 
■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344
■ Ruch między węzłami Świnoujście Łunowo i Międzyzdroje został przekierowany na nową S3. Ruch odbywa się na tym odcinku z zawężeniem do jednego pasa w każdą stronę. Częściowo uruchomiony został węzeł Międzyzdroje, nie ma już tymczasowego ronda i ruch jest płynniejszy. To kolejny etap udrażniania przejazdu nową S3 ■ W dniu 18 czerwca o godz. 11.00 w Auli SP1 przy Narutowicza 10 odbywa się gala finałowa Miejskiego Konkursu Fotograficznego na 80- lecie SP1. ■ Joanna Agatowska uzyskała absolutorium z tytułu wykonania budżetu miasta za rok 2024 ■ Po rozpatrzeniu raportu o stanie gminy miasto Świnoujście Prezydent Joanna Agatowska uzyskała votum zaufania od Rady Miasta ■ Pełna przejezdność drogi S3 przed wakacjami jest zagrożona, wykonawcy apelują do Premiera ■ Ryszard Grobelny; "bardzo niepokojącym zjawiskiem, także w Świnoujściu, jest stale spadający przyrost naturalny" ■ Nową formułę prezentacji raportu o stanie miasta omówił specjalny gość sesji - Ryszard grobelny. Raport dostępny jest w formie strony internetowej ■ Z powodu awarii jednego z promów typu „Bielik” obsługujących przeprawę „Warszów” pomiędzy wyspami Uznam i Wolin, kursowanie promów odbywa się obecnie w trybie nieregularnym. Zarząd Dróg Miejskich i Żeglugi informuje, że zespół techniczny pracuje nad jak najszybszym usunięciem usterki i przywróceniem promu do eksploatacji. Do czasu zakończenia naprawy pasażerów obsługuje wyłącznie jeden prom typu „Karsibór”. Oznacza to, że czas oczekiwania na przeprawę może się wydłużyć, szczególnie w godzinach szczytu ■ Podczas Dnia Dziecka w parku Zdrojowym trwała zbiórka na leczenie Adasia Orlika. Wolontariusze zebrali 9.308,37 zł, 176,97 euro, 2 korony czeskie i żeton do wózka ■ Byli pracownicy „Odry” spotkają się 28 czerwca o godz. 16:00 w Forcie Anioła – to coroczna okazja, by powrócić wspomnieniami do czasów, gdy zakład zatrudniał tysiące osób i tętnił życiem. W przeddzień Dnia Rybaka będzie czas na rozmowy, uśmiechy i integrację przy grillu ■