POGODA

Reklama


Wydarzenia

iswinoujscie.pl • Wtorek [25.06.2019, 14:13:12] • Polska

Jaglane placuszki z miodem i kardamonem – aromatyczna, słodka propozycja dla dorosłych i dzieci

Jaglane placuszki z miodem i kardamonem – aromatyczna, słodka propozycja dla dorosłych i dzieci

fot. Organizator

Pachnące placuszki z kaszy jaglanej z miodem i kardamonem świetnie sprawdzą się zarówno na śniadanie, obiad i podwieczorek. Puszysta konsystencja i delikatny smak placuszków sprawia, że chętnie sięgają po nie zarówno dorośli, jak i dzieci. Można je serwować maluchom już od 12 miesiąca życia. Placuszki doskonale komponują się z jogurtem, serkiem oraz różnymi owocami, czekoladą czy konfiturą. Przyrządza się je szybko i bardzo prosto z wartościowych składników.

Składniki na ok 6 - 7 szt.
4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
1 jajko
3 - 4 łyżki pełnoziarnistej kaszki jaglanej Holle
1 łyżka oleju
1 łyżeczka miodu
1/3 płaskiej łyżeczki kardamonu


Przygotowanie:
Ugotować kaszę jaglaną wg wskazań i nieco ostudzić w misce. Dodać jajko oraz resztę składników, przyprawić cynamonem i delikatnie wymieszać. Nakładać łyżką na rozgrzaną patelnię z niewielka ilością tłuszczu. Smażyć na małym ogniu kilka minut do zarumienienia. Gotowe! Smacznego!

Porada: Placuszki można przygotować na teflonowej patelni bez dodatku tłuszczu lub delikatnie ją natłuszczając za pomocą pędzelka. Placuszki w wersji dla dorosłych można podsmażyć na większej ilości tłuszczu i bardziej przyprawić, będą bardziej chrupiące i wyraziste w smaku.

Smacznego! Więcej o diecie maluchów na Holle.pl

Kamila Nowakowska
Senior PR Manager


komentarzy: 0, skomentuj, drukuj, udostępnij

Twoim Zdaniem

Dodaj Komentarz

Dodając komentarz akceptujesz
Regulamin oraz Politykę prywatności.

Zauważyłeś błąd lub komentarz niezgodny z regulaminem?
 
■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344
■ W dniu 18 czerwca o godz. 11.00 w Auli SP1 przy Narutowicza 10 odbywa się gala finałowa Miejskiego Konkursu Fotograficznego na 80- lecie SP1. ■ Joanna Agatowska uzyskała absolutorium z tytułu wykonania budżetu miasta za rok 2024 ■ Po rozpatrzeniu raportu o stanie gminy miasto Świnoujście Prezydent Joanna Agatowska uzyskała votum zaufania od Rady Miasta ■ Pełna przejezdność drogi S3 przed wakacjami jest zagrożona, wykonawcy apelują do Premiera ■ Ryszard Grobelny; "bardzo niepokojącym zjawiskiem, także w Świnoujściu, jest stale spadający przyrost naturalny" ■ Nową formułę prezentacji raportu o stanie miasta omówił specjalny gość sesji - Ryszard grobelny. Raport dostępny jest w formie strony internetowej ■ Z powodu awarii jednego z promów typu „Bielik” obsługujących przeprawę „Warszów” pomiędzy wyspami Uznam i Wolin, kursowanie promów odbywa się obecnie w trybie nieregularnym. Zarząd Dróg Miejskich i Żeglugi informuje, że zespół techniczny pracuje nad jak najszybszym usunięciem usterki i przywróceniem promu do eksploatacji. Do czasu zakończenia naprawy pasażerów obsługuje wyłącznie jeden prom typu „Karsibór”. Oznacza to, że czas oczekiwania na przeprawę może się wydłużyć, szczególnie w godzinach szczytu ■ Podczas Dnia Dziecka w parku Zdrojowym trwała zbiórka na leczenie Adasia Orlika. Wolontariusze zebrali 9.308,37 zł, 176,97 euro, 2 korony czeskie i żeton do wózka ■ Byli pracownicy „Odry” spotkają się 28 czerwca o godz. 16:00 w Forcie Anioła – to coroczna okazja, by powrócić wspomnieniami do czasów, gdy zakład zatrudniał tysiące osób i tętnił życiem. W przeddzień Dnia Rybaka będzie czas na rozmowy, uśmiechy i integrację przy grillu ■